Onze tuin “De Heerenhof”

Sinds 30 jaar werken wij in en aan deze tuinen. Nooit hadden we gedacht dat de grote moestuin met oude fruitbomen en wat ganzen zich zouden ontwikkelen tot wat De Heerenhof nu is geworden; een volwassen groene oase !
“Waarom doen jullie in godsnaam die tuin open?” Dat vroegen vrienden vaak toen we begonnen met de tuinen open te stellen. Het antwoord was en is nog steeds; het is zoiets als een voorstelling. Je repeteert, prepareert en dan wil je dat wat je gemaakt hebt gezien wordt. Niet alleen door je eigen ogen maar door die frisse blik van u.

Openingstijden Tuinen van de Heerenhof: Elke zaterdagmiddag in juni/juli/augustus van 13-16 uur. Ingang via Buurttuinderij Hof van Heer, Croonenhof, Veldstraat 18a Maastricht. Loop tot het einde van de parkeerplaats en dan naar rechts. De tuinen van de Heerenhof zijn geen open tuin meer, maar een vrije wandeling door de tuin is wél mogelijk. Vrij entree, maar een donatie voor de Buurttuinderij zou heel fijn zijn. Elke zaterdagmiddag vanaf 3 juni is er de Hoffelijke Buurtmarkt (groenten, fruit, bloemen, kruiden, jams etc. ) van 13-16 uur.

De oude tuin

Onze theaterachtergrond stond aan de basis van het ontwerp van de Heerenhof (1800 m2). Wij bouwden groene decors die door hun uitgesproken vormen en kleuren ieder tuindeel een ander karakter geven. Tussen de coulissen van hagen, leibomen en fruitbomen staan elk tuinseizoen weer andere juweeltjes in de spotlights. Achter de nostalgische kippenweide opent het piepende smeedijzeren hek naar “Het Groene Theater”. Hier spelen we toneel en vieren we elk jaar de Zonnewende.

De nieuwe tuin

De mise-en-scene van deze tuin (1200 m2) is strak en minimalistisch, maar tegelijkertijd met een neiging naar opera in zijn groteske vormgeving. Binnen de groene transparante ruimte komen de wulpse vormen van het Buxuslandschap en de serene kleur van de Witte Slinger helemaal tot hun recht. Hier schrijden de twee gracieuze witte pauzen over de groene loper. De finale is het hypermoderne H-House, het huis van glas onder architectuur van Wiel Arets. Optimaal Binnenste Buiten.

Na het zien van onze tuin geïnspireerd en behoefte aan meer? Bezoek ook eens de Limburgse Droomtuinen of de Belgische Sfeertuinen.

Translate »
WhatsApp!
Call Now Button