Tuinontwerp en advies

Op zoek naar een unieke tuin? Wij, de Groenontwerpers van de Heerenhof zijn gespecialiseerd in prive tuinen met een krachtige structuur en expressieve en natuurlijke beplanting.

Structuur & natuur, dat is onze handtekening!

Uw wensen

Het allereerste uitgangspunt bent U. Wat wilt u in de tuin doen, welke sfeer wilt u om u heen? Het is als een theatervoorstelling maken op maat; de tuin als levende theatervoorstelling die constant verandert met de jaren en seizoenen.
.
De volgende uitgangspunten zijn natuurlijk het huis en het perceel. De tuin vatten wij op als een plek die bij U moet passen en bij de omgeving en het huis. De bestaande architectonische gegevens zijn daarvoor van wezenlijk belang. Met deze gegevens gaan we op zoek naar structuren die zaken versterken of juist contrasteren. Een architectonisch kader waarin de natuurlijkheid van de beplanting gezocht wordt. Beplanting die juist weer los mag zijn en plaatselijk mag verwilderen.
.
De afgelopen jaren hebben wij tuinen ontworpen met zeer verschillende uitgangspunten, ook budgettair. Toch blijft een Heerenhof ontwerp herkenbaar, niet in de laatste plaats door het aansluiten bij uw wensen. Graag volgen wij onze tuinen in de loop der jaren om u ook adviezen te kunnen geven over zaken als onderhoud.

Ontwerp

Bij ons eerste bezoek worden uw wensen geïnventariseerd en een inschatting gemaakt van de ontwerpkosten. Na een akkoord gaan wij voor u aan de slag met verschillende schetsontwerpen. Deze worden tussentijds besproken en uiteindelijk komt er een definitief ontwerp. Hier komen dan technische tekeningen en natuurlijk een beplantingsplan bij. Alles wordt in fases besproken en met u gecommuniceerd.

Realisatie

De tekeningen zijn het uitgangspunt voor een offerte aanvraag bij een hovenier. Wij kunnen voor u de meest geschikte hovenier zoeken die uw tuin aanpakt voor de redelijkste prijs. Wij kunnen ook de begeleiding van de uitvoering op ons nemen. Vaak volstaan een start, tussen en eind opname.
.
Als echte plantenspecialisten willen wij graag zeker weten dat u in de tuin krijgt wat wij plannen en in de beste kwaliteit. Door onze jarenlange contacten met kwekers kunnen wij vaak een goed aanbod doen om de beplanting te leveren.

Tuinadvies

Wij adviseren u niet alleen met een heel nieuw totaal-ontwerp maar ook bij het aanpakken van een deel van de tuin. Moeten borders een frisse opmaak, zijn de verhoudingen scheef gegroeid, de bomen te groot , de struiken te wild? Zou er ergens plek zijn voor een kasje, een zwembad?
.
Hoe zorg ik dat, na de aanleg, de tuin goed onderhouden wordt? Welke ingrepen in het voorjaar, najaar? Graag geven wij u een deskundig en praktisch advies.

tuinontwerp1
Translate »
WhatsApp!
Call Now Button