Tentoonstelling in de Heerenhof; FLOWERING

Opening; 27 augustus om 15.00.
.
Als klein broertje van het Hedge House in Wijlre openen wij de bijzondere tentoonstelling  Flowering. Parallel aan deze tentoonstelling is vanaf 16 juli de tentoonstelling Colouring te zien bij buitenplaats Wijlre. Kunstenaar Guido Geelen is de ultieme verbinder voor deze 2 bijzondere plekken in Limburg.
.
Waarom een parallel – tentoonstelling met buitenplaats Kasteel Wijlre??
.
Er zijn meerdere redenen;

  • De liefde voor de kunst. De passie van Jo en Marlies Eyck  voor de kunst is voor ons herkenbaar en invoelbaar. Na een aantal kleinere tentoonstellingen in de tuin De Heerenhof van o.a. de glaskunstenaar Bert van Loo volgt nu een keuze voor Guido Geelen die tegelijkertijd op buitenplaats Kasteel Wijlre een grotere tentoonstelling heeft ingericht.
  • De architectuur van Wiel Arets; Het Hedge House en het H. House zijn 2 ontwerpen die het leven van de eigenaren beinvloed hebben. Het Hedge House als museum en het H. House als woning.De krachtige architectuur van Wiel Arets met ruimtes die opgebouwd zijn uit beton, glas en licht zijn in zichzelf kunst.
  • De gezamenlijke liefde voor de Tuin; Leven en werken in een omgeving waar kunst in de tuin en tuinkunst in elkaar overvloeien. De Heerenhof heeft voor de door Jo Eyck ontworpen  kamertuin een nieuw beplantingsontwerp mogen maken. Een ontwerp dat inmiddels al enkele jaren evalueert door het werk van Marlies Eyck en vrijwilligers.

.
Colouring and Flowering, een bijzondere combinatie!
.

De tentoonstelling opent op 27 augustus tussen 15.00 en 17.00. De openingstijden zijn aansluitend alle zondagen tot 15 oktober van 14.00 – 17.00. Ook op afspraak te bezichtigen.

flowering
flowering

Kunstenaar Guido Geelen

Guido Geelen is een beeldhouwer die sinds de jaren ‘80 een nieuw elan aan de Nederlandse keramiek geeft. Jo en Marlies Eijck, grondleggers van de buitenplaats, kochten in 1988 de eerste bokaal van Geelen. Dit werk in rode gebakken klei ­­vormde het startpunt voor een serie van tot op heden twintig bokalen, die in deze tentoonstelling voor het eerst bij elkaar worden gepresenteerd. De bokalen zijn telkens met dezelfde mal uitgevoerd. Hoewel ieder sculptuur net iets van de andere verschilt, door het handmatig inleggen en kneden van de strengen klei, onderscheiden ze zich vooral in de behandeling van de glazuren.
.
De hedendaagse werkwijze van Guido Geelen is zichtbaar in het artistieke onderzoek naar tegenpolen als ambachtelijk en industrieel, natuur en cultuur, chaos en orde, figuratie en abstractie en overdaad en soberheid.
.
Guido Geelen onderzoekt in deze reeks werken hoe verschillende glazuren het sculptuur transformeren. Als een systematicus tast hij de mogelijkheden af en experimenteert hij met de pigmenten van de glazuren die rood, geel, blauw of de mengkleuren bruin, paars of groen zijn.
.
Bezoek ook eens de volgende websites:

Translate »
WhatsApp!
Call Now Button