L1 Buitengewoon: De Heerenhof

L1 Buitengewoon: De Heerenhof

Buitengewoon: De Heerenhof van Jan van Opstal en Jo Willems
.
In Maastricht, achter een statig glazen huis, ontworpen door architect Wiel Arets, ligt een reusachtige tuin verborgen. Of eigenlijk twee tuinen. Jo Willems en Jan van Opstal kochten dertig jaar geleden het naastgelegen huis en kregen daar een flinke tuin bij. Aanvankelijk wisten ze zich geen raad met al die ruimte. Maar het begon toch te kriebelen en ze ontwikkelden langzaamaan groene vingers. De kunstdocent en toneeldocent bleken twee talenten te hebben en al gauw trok hun tuin ook bezoekers. Enerzijds om de pracht en praal aan bloemen en planten van de romantische tuin te bezichtigen. Anderzijds om naar toneelvoorstellingen die op werden gevoerd met de tuin als decor, te kijken op warme zomeravonden.
.
Na twintig jaar kwam de unieke kans om het naastgelegen stuk land erbij te kopen. Hier creëerden Jo en Jan een minimalistische tuin, optisch gezien het compleet tegenovergestelde van de romantische tuin met de kleine paadjes en verborgen plekjes. Toch zien ze zelf veel gelijkenissen en is hun liefde voor beide tuinen even groot.
.
De Heerenhof is toegankelijk voor publiek. Gratis rondleidingen worden regelmatig gegeven op zaterdagen en zondagen in de maanden mei en juni. Kijk voor alle data èn voor de open tuindagen op hun website. De Heerenhof is onderdeel van de Zuid-Limburgse Droomtuinen.
.
Lees het volledige nieuwsartikel op www.l1.nl
.
l1Translate »
WhatsApp!
Call Now Button